Cum depășim simptomele de anxietate (Partea a II-a) Previous item Cum poate fi păcălită... Next item Cum depășim simptomele de...

Cum depășim simptomele de anxietate (Partea a II-a)

În prima parte am putut observa cum se dezvoltă diferite stări de anxietate și metodele de bază pentru a le combate. Continuam cu alte 9 metode la fel de eficiente în combaterea fenomenului anxios. Iată care sunt acestea:

1. Faceți afirmații încurajatoare
Afirmațiile pozitive și exacte ajută prin faptul că pun lucrurile într-o altă perspectivă. Un exemplu ar fi „Anxietatea este doar un sentiment, ca orice alt sentiment  și chiar dacă se simte neplăcut, important e că pot folosi anumite strategii pentru a face față”.

2. Rămâneți conectat cu ceilalți
Sprijinul social este important pentru gestionarea stresului, cu condiția să o faceți pentru a consuma această energie și nu de a crea dependente periculoase față de alți oameni. Apelați la o persoană pe care o iubiți, care vă este dragă sau mergeți la prânz cu un prieten apropiat. Discuția cu ceilalți consumă o bună parte din energia negativă a unei stări de anxietate.
O altă opțiune este să vă întâlniți cu oameni care iubesc aceleași lucruri pe care le faceți și dvs din pasiune. De exemplu înscrieți-vă în grupuri cu oameni care fac drumeții montane, pelerinaje, plantează copaci sau merg la diverse concursuri sau competiții pentru amatori sau mergeți la o clasă de yoga.
Implicarea în astfel de activități vă îmbunătățește simțitor starea, și vă redirecționează automat modul de a gândi.

3. Evitați cofeina
Corpul secretă în mod natural un hormon numit „cortisol”, care te energizează dimineața.
Cafeaua pompează și mai mult cortisolul ducându-l la un nivel foarte ridicat, totodată scăzând rezerva naturală din organism.
Din perspectiva anxietății, pomparea exagerată de cortisol îți va induce o stare de stres, de frică, de agitație.
Cafeaua poate duce la creșterea ritmului cardiac si intensifica simptomele anxioase.
În gestionarea anxietății este important să vă focusați atenția și la ceea ce faceți, nu doar la ceea ce nu faceți. De exemplu trebuie să acordăm o atenție deosebită asupra unor substanțe care agravează anxietatea. Cofeina este una dintre aceste substanțe.  Ultimul lucru cu care oamenii au nevoie de anxietate este o substanță care îi face să se simtă mai agitați, exact ceea ce face cofeina.

4. Evitați drogurile si alcoolul
Drogurile și alcoolul dau senzația că ar putea ajuta la reducerea anxietății. În realitate acestea fac exact opusul, mai ales pe termen lung. Chiar dacă ar avea un efect pe termen foarte scurt, acesta poate fi foarte dăunător pentru că se instalează dependența, fiind nevoie să apelați de nenumarate ori la ele doar pentru o așa zisă doză de ameliorare temporară. Nu mai vorbim și despre implicațiile devastatoare asupra organismului.
Nenumărați pacienți manifestă atacuri de panică în timp ce iau droguri, cum ar fi marijuana, ecstasy sau LSD.

5. Faceți o pauză în natură
De asemenea, este util să faceți mici pauze de 5, 10 minute în timpul zilei (chiar dacă sunteți la muncă). Pauza presupune o simplă conectare cu natura. Opriți-vă și admirați un peisaj (poate fi doar un copac sau o floare) sau ascultați melodii din natură. Conectarea cu natura în doze scurte și repetate este revigorantă.

6. Citiți cărți care dezbat acest fenomen
Există numeroase cărți despre anxietate, care vă învață pas cu pas cum apare acest fenomen și cum puteți scăpa de el. Puteți citi: „Lecții de viață de la Kierkegaard” de Robert Ferguson, „Chiar dacă ți-e frică…acționează!” de Susan Jefferssau chiar  ”Cum sa scapi de anxietate” de ALICE BOYES.

7. Urmăriți filme care explică acest fenomen și chiar îl tratează
Atat pe Netflix cat si pe YouTube există nenumărate filme si documentare care explică acest fenomen. Pe YouTube de exemplu puteți chiar găsi mii de filme și mesaje subliminale care tratează anxietatea, cautând cu cuvintele cheie ”anxiety relief”.  Ascultați-le în căști, mai ales dacă sunt ”binaural beats” . Bineînțeles, alegeți filmele care rezonează cu dvs., care au o coloană sonoră plăcută și pe gustul dvs.

8. Meditați
Meditația, yoga și alte practici de calmare pot contribui la minimizarea anxietății atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Înscrieți-vă pentru o clasă de yoga sau vizionați cursuri online de yoga (găsiți inclusiv gratuit pe YouTube).
Începeți prin a medita doar pentru 5 minute pe zi.

9. Acceptați anxietatea 
Daca vreți cu adevarat sa vă gestionați anxietatea, cheia este sa o acceptați și apoi să o tratați. Anxietatea, „în sine”, nu este adevărata problemă, ci modul în care reacționăm la ea.
Acceptarea anxietății nu înseamnă „să ne încurajăm pe noi înșine într-o viață anxioasă. Pur și simplu înseamnă că este mai bine să recunoaștem și să acceptăm pe deplin existența anxietății și a altor stări emoționale incomode pe care le avem, fiind conștienți în același timp că sunt tranzitorii.

Deci, dacă vă confruntați astăzi cu o stare de anxietate, pur și simplu observați-o.
Anxietatea este de cele mai multe ori copleșitoare.  Dar urmând pași mici – cum ar fi cei descriși mai sus – vă puteți minimiza anxietatea până veți ajunge să o controlați pe deplin.

© Depyos

Terapia Depyos - Alege psihoterapeutul și hipnoterapeutul din orașul tău!
/cum-depasim-simptomele-de-anxietate-partea-a-ii-a/